رعایت قوانین حقوقی مسکن قبل از معامله
رعایت قوانین حقوقی مسکن قبل از معامله، ضرورتی فراتر از انتظار
لازم است که هنگام معامله مسکن به موارد حقوقی توجه داشته باشید. رعایت این موارد باعث خواهد شد تا هرگز به مشکلات حقوقی دچار نشوید.
- هرگز در دام کلاهبرداری ها نیفتید. حتما از مالک و سازنده ساختمان تحقیقات لازم را به عمل بیاورید. تا خرید یا فروش مسکن شما با مشکلاتی مواجه نشود.
- هرگز گرفتار چرب زبانی های مشاورین املاک نشوید و در مورد ملک ، مالک و سازنده، خصوصیات ملکی مانند متراژ، نوع کاربری، مشخصات فروشنده و سایر موارد تحقیق کنید و بعد ملک مورد نظر خود را خریداری کنید. حتما به رعایت قوانین حقوقی مسکن قبل از معامله دقت و توجه کنید تا مبالغ خود را از دست ندهید.
- می توانید به دفترخانه رسمی که ملک مورد نظر شما در آن ثبت شده مراجعه کنید و از مجاز و ثبتی بودن آن اطمینان حاصل کنید و این که ممنوع المعامله نیست نیز مطمئن شوید.
- در صورتی که با مالک معامله می کنید حتما اصل مدارک وی را درخواست کنید و بعد از آن مبلغ خود را پرداخت کنید، و در صورتی که وکیل مالک برای انجام معامله به دفترخانه مراجعه کرده حتما وکالت او را استعلام کنید و بعد از آن مبلغ به وکیل و دفترخانه بپردازید. رعایت قوانین حقوقی مسکن قبل از معامله می تواند شما را از دام کلاهبرداران برهاند.
- هرگز در بنگاه های مسکن فاقد مجوز معامله نکنید، در صورتی که کد رهگیری را دریافت نکرده اید، نسبت به قانونی بودن معامله خود شک کنید. همه معاملات مسکن دارای کد رهگیری هستند.
- حتما وکیلی را برای معامله انتخاب کنید که نسبت به حقوق خریدار و فروشنده آشنا باشد، شما باید حتما یک وکیل مجرب و کارگشته را بیابید و برخی از وکلای حقوق خریدار را نادیده می گیرند.
برخی از خریداران بدون مطالعه مفاد قرارداد، قرارداد خرید را امضا می کنند. رعایت قوانین حقوقی مسکن قبل از معامله می تواند راهگشای شما در معاملات بعدی باشد. - براساس قانون، اولین خریدار، مالک ملک است. حتما از انجام معامله با افراد مشکوک خودداری کنید.
- حتما در بنگاه های دارای مجوز و پروانه معامله کنید بخاطر این که این بنگاه ها به شما کد رهگیری معامله ملک را ارائه می کنند ملکی که کد رهگیری دارد، امکان ندارد به خریدار دیگری فروخته شود. ثبت ملک در سامانه معاملات ملک، جلوگیری از کلاهبرداری ها و افزایش مصنوعی و حبابی قیمت های مسکن است.
- حتما مشخصات خریدار و فروشنده در قرارداد معامله ذکر شود، مشخصات چک های دریافتی و به همراه با تاریخ ذکر شود. بدین ترتیب خریدار و فروشنده می توانند خیلی راحت در مورد خرید و فروش تصمیم بگیرند.
- مبلغ خود فقط به فروشنده یا وکیل او پرداخت کرده و رسید آن را دریافت کنید. رعایت قوانین حقوقی مسکن قبل از معامله باعث خواهد شد تا پول و سرمایه خود را در معاملات ملکی قربانی نکنید.
- حتما از تعداد واحدهای پیش فروش شده مطلع شوید. در صورتی که بیش از نیمی از واحدهای ساختمان به فروش رسیده اند، نسبت به معامله مشکوک باشید، فروشندگان و مالکان بعد از فروش نیمی از واحدهای ساختمان نسبت به انجام تعهدات خود پایبند نیستند.
- در مواردی مشاهده شده که مالک یا فروشنده، ملکی را در جای باکیفیت به خریدار نشان می دهند، ولی بعدها یک ملک دیگر با کیفیت پایین را نشان می دهند که با مشخصات مندرج در قرارداد منطبق نیست بنابراین حتما مشخصات ملک با مشخصات مندرج در قرارداد تطبیق دهید. رعایت قوانین حقوقی مسکن قبل از معامله یک اصل است و باعث می شود تا در معاملات دیگر هم این اصول را رعایت کنید.
- حتما از اعتبار شرکت های سرمایه گذاری اطمینان حاصل کنید تا سرمایه شما نابود نشوند. دیده شده که برخی از خریداران مسحور آگهی های غیرواقعی شده و پول و سرمایه خود را از دست داده اند.
- اکثر کلاهبرداری از طریق مسکن ازطریق فروش مسکن انبوه اتفاق می افتد و هرگز فکر نکنید که این نوع کلاهبرداری ها در ابعاد کوچک واقع می شود. به همین دلیل حتما از اعتبار شرکت انبوه سازی اطمینان حاصل کنید.
- هرگز در دام کلاهبرداری ملکی نیفتید. به طور مثال عنوان فروش مال غیر یکی از روش های کلاهبرداری در زمینه معاملات ملکی است. فروشندگان کلاهبردار ملک بدون صاحبی را شناسایی کرده و جعل سند کرده و در دفاتر رسمی آن را به خریداران از همه جا بی خبر می فروشند.
- فروش همزمان یک ملک به چندین خریدار یکی دیگر از روش های کلاهبرداری در زمینه معاملات ملکی است. البته به منظور مقابله با این روش کلاهبرداری، کد رهگیری برای هر معامله ملکی ارائه می شود. بدین معنی که معاملات ملکی با کد رهگیری پیگیری می شود و امکان ندارد که یک ملک همزمان به خریدار دیگری فروخته شود. رعایت قوانین حقوقی مسکن قبل از معامله به شما کمک می کند تا یک معامله خوب داشته باشید که هردو خریدار و فروشنده از انجام معامله راضی هستند.
مطالب بیشتر: