سیستم مدیریت ساختمان خانه هوشمند
خانه هوشمند از جمله واژه های جدید بکار رفته در صنعت ساختمان سازی در سالهای اخیر می باشد. سیستم هوشمندسازی خانه در ایران از قدمت زیادی برخوردار نبوده و بسیار نوپاست. در یک خانه هوشمند سیستم مدیریت ساختمان یا BMS پیاده سازی و اجرا می گردد. در سیستم مدیریت ساختمان امکان کنترل و نظارت بر سیستم های داخلی ساختمان از جمله سیستم روشنایی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی و تعویه مطبوع، سیستم های حفاظتی و امنیتی، کنترل درها و پنجره ها، کرکره ها و پرده ها، دوربین مداربسته، سیستم های آبیاری فضای سبز و بسیاری موارد دیگر از راه دور توسط پنل کنترلی، گوشی همراه و یا تلویزیون امکان پذیر می باشد. لازمه راه اندازی سیستم مدیریت ساختمان در خانه هوشمند داشتن گوشی همراه، تلفن و اینترنت است لذا با داشتن این امکانات شما می توانید کنترل کلیه سیستم های روشنایی ساختمان، مدیریت تهویه مطبوع، ورود و خروج افراد، ضبط تردد افراد توسط دوربین های مدار بسته و مواردی از قبیل را به بوسیله تکنولوژی بی سیم و از راه دور در دستان خود داشته باشید. موارد ثبت شده نشان داده است که در خانه هوشمند قابلیت صرفه جویی در مصرف انرژی تا میزان پنجاه درصد وجود داشته که با توجه به افزایش قیمت انرژی در سالهای اخیر و ضرورت صرفه جویی در مصرف انرژی رقم قابل توجهی است.
مزایای خانه هوشمند
مزایای خانه هوشمند بسیار زیاد و قابل توجه است. از جمله مزایای داشتن خانه هوشمند می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- در سیستم مدیریت ساختمان جهت روشن و خاموش نمودن لامپ و استفاده از سیستم روشنایی نیازی به مراجعه به مکان مورد نظر و فشردن کلید ندارید، این به معنی صرفه جویی در وقت، هزینه و مصرف انرژی است.
- در خانه هوشمند مدیریت سیستم تهویه مطبوع امکان پذیر است. شما می توانید حسب نیاز به تنظیم دمای مورد نیاز هر اتاق و فضایی اقدام و سیستم های سرمایشی و گرمایشی با توجه به آن دما بطور اتومات فعال می شوند. همچنین در مواقعی که ساختمان خالی است می توانید سیستم تهویه مطبوع خود را از موتورخانه مرکزی خاموش و غیرفعال نمائید.
- در خانه هوشمند سیستم های امنیتی و حفاظتی در دستان شماست. سیستم اعلام خطر، اطفا حریق و هشدار دود به سرعت نسبت به هشدار اقدام نموده و حتی قابلیت تماس با مراکز و ارگانهای ذیربط را دارند و یا دوربین های مداربسته و آیفون تصویری دربهای ورود و خروج و قسمتهای مختلف خانه را به شما نشان می دهد.
- در خانه هوشمند شما می توانید برنامه ریزی برای آبیاری فضای سبز خانه و یا روشن و خاموش شدن اتومات لامپ ها در ساعات مشخصی را داشته باشید. بدین معنی که در مواقعی که ساختمان خالی است جهت بالا بردن ضریب امنیتی ساختمان در زمانهای مشخصی لامپ ها روشن و خاموش گردند.
تفاوت خانه هوشمند و خانه معمولی
تفاوت خانه هوشمند و خانه معمولی در این است که در خانه هوشمند با پیاده سازی سیستم مدیریت ساختمان کلیه سیستم ها اعم از سیستم روشنایی و برق، سیستم های سرمایشی و گرمایشی تهویه مطبوع، سیستم های حفاظتی و امنیتی، درهای ورود و خروج و قفلها، سیستم آبیاری هوشمند و بسیاری موارد دیگر از راه دور کنترل و نظارت می گردند. در سیستم روشنایی کلیه وسایل برقی متصل به شبکه برق، نورپردازی و روشن و خاموش شدن لامپ ها بوسیله کنترل از راه دور امکان پذیر است. خانه هوشمند نسبت به خانه معمولی آسایش و رفاه بیشتری را برای ساکنین آن به ارمغان آورده و ضریب امنیتی آن بسیار بالاتر از خانه معمولی است. علاوه بر مزایای مذکور، در خانه هوشمند امکان صرفه جویی در مصرف انرژی وجود داشته و به میزان زیادی کاهش مصرف حامل های انرژی صورت می پذیرد.
مطالب بیشتر: