سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بلاگ سامان ۷۲۴

قوانین نوشتن قرارداد املاک (بخش سوم)

قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش یکی دیگر از انواع قراردادهای مرتبط با ملک بوده که در سالهای اخیر رواج زیادی یافته است. با افزایش قیمت مسکن در سالهای اخیر و عدم توانایی بسیاری از افراد در خرید ملک و یا جهت سرمایه گذاری، استقبال از قراردادهای پیش فروش مسکن گسترش یافته است.

با توجه به اینکه در قراردادهای پیش فروش ملک آماده نبوده و نمی توان در قرارداد ذکر نمود که ملک مورد نظر به همراه کلیه متعلقات آن به رویت خریدار رسیده و مورد تائید قرار گرفته است لذا طبق قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش موارد زیادی در قرارداد پیش فروش می بایست قرارداد لحاظ گردد. عدم توجه به این موارد موجب بروز اختلافات زیادی در قرارداد پیش فروش و مراجعه به دادگاه و دستگاه قضایی شده است. از اینرو در سال 1389 قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش در 25 ماده و 4 تبصره توسط مجلس تصویب و به اجرا گذاشته شد.

در قانون پیش فروش موارد متعددی در مورد مشخصات ملک مورد نظر و تحویل آن در موعد مقرر به مالک دیده شده است. که به شرح ذیل به تشریح آن می پردازیم.

 

 

قوانین نوشتن قرارداد املاک: قرارداد پیش فروش

طبق قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش که در سال 1389 تصویب شده است رعایت موارد ذیل الزامی است:

  • طبق قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش، فروشنده پس از دریافت مجوز از شهرداری و مشخص نمودن مشخصات و شناسنامه مستقل برای هر واحد می تواند مجوز پیش فروش دریافت و اقدام به درج آگهی پیش فروش نماید.
  • طبق قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش، تمامی مراحل عقد قرارداد باید در دفترخانه و با تنظیم سند رسمی انجام گرفته و قرارداد عادی و نوشتن قولنامه به تنهایی کفایت نمی کند.
  • طبق قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش، مشخصات کامل طرفین قرارداد طبق اطلاعات مندرج در شناسنامه و کارت ملی در قرار داد ذکر شود. همچنین صحت ادعای فروشنده در مورد فروش ملک مشخص گردد. مواردی از این قبیل که فروشنده حق فروش ملک را دارد و فروشنده صاحب ملک یا زمین است و یا پیمانکار ساخت بوده که طبق توافقات اجازه تصرف و مالکیت تعدادی از واحدها را دارد. تمام این موارد باید با مستندات موجود تطبیق و صحت آن مشخص گردد.
  • طبق قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش، مشخصات ملک مورد نظر و جزئیات دقیقی که خریدار بر اساس آن اقدام به پیش خرید نموده است بطور کامل درج گردد. مواردی از قبیل موقعیت دقیق ملک، تعداد طبقات و واحدهای موجود و شماره طبقه و واحد ملک مورد نظر، مساحت واحد و تعداد اتاقها، مشخصات پارکینگ و انباری، نوع کاربری ملک، مشخصات سیستم گرمایشی و سرمایشی، نمای بیرونی ساختمان، مشخصات تزئینات داخلی ملک از جمله کابینت، شیرآلات، کمد دیواری، سقف، کف، درها و پنجره ها و زمان تحویل ملک بطور دقیق مشخص گردد.

 

 

  • طبق قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش، زمان تحویل ملک و چگونگی پرداخت وجه و تسویه حساب از سوی خریدار باید بطور دقیق مشخص گردد. طبق قوانین پیش فروش حداقل 10 درصد کل قیمت در هنگام عقد قرارداد در دفاتر اسناد رسمی باید به فروشنده تسلیم گردد. همچنین زمانبندی پرداخت باقیمانده مبالغ به صورت نقد و یا چک و مبلغ قابل پرداخت توسط خریدار باید تعیین و اعلام گردد. اگر در پیشرفت پروژه تاخیر صورت پذیرد خریدار می تواند دیرتر از موعد تعیین شده اقدام به پرداخت اقساط خود نماید.
  • طبق قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش، موعد تحویل مورد پیش فروش باید تعیین و فروشنده ملزم به تحویل در موعد مقرر است. لذا چنانچه فروشنده نتواند در موعد مقرر ملک را تحویل دهد باید نسبت به پرداخت خسارت و یا جلب رضایت خریدار اقدام نماید.

پیش فروش ملک به دلیل مشخص نبودن مشخصات مورد معامله در زمان انعقاد قرارداد از پیچیدگی های بسیاری برخوردار بوده و لذا رعایت قوانین نوشتن قرارداد املاک پیش فروش بسیار مهم و ضروری است و عدم رعایت آن موجب بروز اختلافات و مشکلات آتی خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: